Beniktevreden.nl maakt gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten werken en te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Voor meer informatie, bekijk ons privacybeleid.

Bel voor meer informatie 024 3615480 |
info@beniktevreden.nl
Direct naar: Praktikon.nl
Trainingen
U bent hier: Home / Trainingen
Trainingen

Wilt u het cliënttevredenheidsinstrument Ben ik Tevreden? gaan toepassen in uw organisatie? Dan kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Praktikon.

Om het instrument te kunnen gebruiken vindt er standaard een introductietraining plaats. Afhankelijk van de wensen van uw instelling is er vervolgens ook de mogelijkheid om het programma ‘Train de trainer’ en de module ‘Teamleren’ te volgen.

Introductietraining

In de introductietraining maakt u kennis met het instrument Ben ik Tevreden?. U leert de verschillende lijsten kennen: de gesprekslijsten en observatielijsten met bijbehorende richtinggevende vragen- en observatiesets. Daarnaast krijgt u inzicht in de verschillende levensdomeinen van Shalock en de achterliggende theorie waarop het instrument Ben ik Tevreden? is gebaseerd. Daarna gaat u zelf aan de slag met het instrument. Onze trainers helpen u graag om vaardig te worden in het gebruik van het instrument, zodat u het kunt blijven toepassen. Daarnaast kunt u ook zelf trainer worden!

Train de trainer

In het ‘Train de trainer’ programma van Ben ik Tevreden? leert u het instrument door en door kennen. Aan het einde van het programma kent u alle ins en outs van het instrument, en kunt u dit aan uw collega’s overbrengen. Op deze manier kan het instrument binnen uw gehele organisatie uitgerold worden, terwijl u zelf slechts eenmalig een training hoeft te doorlopen.

Module Teamleren

Aanvullend op de train-de-trainer training is een verdiepende Module ‘Teamleren’ ontwikkeld waarin facilitators worden opgeleid om binnen de organisatie teams te faciliteren bij het implementeren van Ben ik Tevreden? en de doorontwikkeling van reflectieve teams. De werkwijze is afgeleid van ‘wederkerig leren’: de vraag van de cliënt bepaalt welke competentie de ondersteuner inzet (Van Biene, 2005). De module ‘Teamleren’ sluit aan bij bouwsteen 3 van het kwaliteitskader van de VGN.

Meer weten?

Heeft u interesse in een van de trainingen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via info@beniktevreden.nl.